Novi Sad
13.10.2011.
12:24 > 13:30
Grad će pokušati da pronađe način da omogući Zoranu Đeriću da zadrži funkciju direktora Pozorišta mladih, iako je on prihvatio posao redovnog profesora na Katedri za dramske umetnosti u Banjaluci, kaže gradonačelnik Igor Pavličić.
  • maksim gorki

    20.10.2011 17:34
    na dnu
    Sto se tiče rupe,RUPA JE U DJERIĆEVOM ZNANJU. Završio je Jugoslovensku književnost i srpki jezik, magistrirao na "Poeziji Danila Kiša i Vladimira Nabokova", a doktorirao na "Domu i bezdomnosti u poeziji 20. veka, na primerima ruskih, poljskih i emigrantskih pesnika", A PREDAJE "JADNIM STUDENTIMA" ISTORIJU FILMA i DRAMATURGIJU. NIGDE VEZE S' VEZOM.
    ŠTA ĆE ON DA IH NAUČI?
  • 20.10.2011 06:35
    A šta bi sa rupom?
  • Evropa ili Azija

    19.10.2011 20:36
    Das ist Djerić, das ist Valter
    Da je Valter kojim slučajem svojevremeno upoznao Djerića sigurno bi u njemu imao ozbiljnog dvojnika i saradnika.Valter brani Sarajevo, a Djerić lebdeći nad panoramom N.Sada odiše spokojem i čvrstinom da će sve biti dobro, da će biti "kompromisa", da će njegov bankovni saldo biti još puniji.Nadvio se nad N.Sadom, kao kobac koji merka žrtvu, ili je ispod njega B.Luka, ili meka nova meta...Nije on jedini koji sedi " na dvije stolice", nije on jedini koji obmanjuje rektora Stanića u B.Luci, nije on jedini koji ne dolazi na akademiju i "smandrljava časove" i nije on jedini "nesposobnjaković u kulturnoj ponudi N.Sada". Gledaj ga lafčino, to je novosadski Valter.On bi po principu negativne selekcije mogao da dobije dve katedre ( za film i dramaturgiju) da radi "malo" sa studentima i u N.Sadu, da i njima prenosi mudrost i sveznanje, ali "provali su ga".Sad se setih, postoji akademija u Sarajevu.Sa "još jednom stolicom" Valter bi se povampirio u punom sjaju, podigao bi se kao fenix iz B.Luke.
    P.S.Priča se da će Bata Živojinović da snima remake "Valtera" u koprodukciji sa Kinom. Šta mislite da Djerić napiše scenario za taj film, da uzme još koji dinar, kad Kinezi dobro plaćaju?
  • optimista

    14.10.2011 10:22
    vredi bar reci
    Gradonacelnik ocito zeli kadar koji njemu odgovara
    sa kojima moze da pravi dilove, a za kulturu , studente, obrazovanje, ma ko te pita, pa mi smo ti zemlja Srbija , mada pokusavali su studenti sa doticnim profesorom, nije im uspelo, do sledeceg pokusaja..........
  • kume brate

    14.10.2011 08:40
    o "visosti"
    Burazersko kumovska varijanta o nezamenljivosti i nadljudskim sposobnostima je toliko bljutava da je muka i ovlaš pročitati a kamoli učetstvovati. Svak a im čast i poštenje. Ukratko fuj.
  • www

    14.10.2011 06:55
    Evo, pratim ovo već par dana i zanimljivo mi je da nema NI JEDNOG JEDINOG pozitivnog komentara. AMA BAŠ NIKO ema ništa dobro da kaže o ovoj situaciji i ovom čoveku! To, očito, nije samo politička stvar, već i stručna. NIKO ne misli da je on dobar direktor i da treba da ostane na tom mestu. Osim Gradonačelnika, naravno. Nije li to zanimljivo?
  • honičar

    14.10.2011 06:23
    nadljudi
    Neka se pogleda radna lista gospodina ĐERIĆA za protekle godine i prisustvu na poslu.Pobogu, pa ko iskren i predan poslu i ako je profesionalac može raditi dva posla istovremeno.Da li oni profesori Bursać i Đerić znaju šta je ETIKA,a trebali bi da obrazuju akademske građane iz oblasti kulture,koji će nas predstavljati u zemlji i inostranstvu.Ako ovaj posao rade Bursać i Đerić volonterski,treba im odati priznanje za uspešne saradnike kojih im pomažu,tj.rade za njih.Građani ovaj grad ima skoro 400.000 stanovnika.Da li je moguće da smo mi svi...
    Srdačan pozdrav NADLJUDIMA koji krase našu kulturu gledajući u svoje džepove.Živele partije koje su ih dovele!!!
  • jana

    13.10.2011 20:17
    Kakvu su rupu našli za Borislava, pa je još uvek direktor ZIGa? Ili, u koju li se rupu on skrio???Sećam se kako je kao gradonačelnik virio iz svih rupa...e, moje rupadžije, ima te li barem malo srama i obraza,,,ili su vam i tu rupe, bez dna???
  • paolo

    13.10.2011 20:00
    banda
    Trudim se da ostanem kulturan i ne kazem sve sta mislim i osecam.
    Nazalost, i dalje se potencira prica o nezamenljivim kadrovima koji su halavi na novac a nista vredno pomena nisu uradili.
    On kao hoce da ode a ovi kao mu ne daju- jos jedna u nizu farsi. Da li stvarno misle da smo sarani? Izgleda da bolje nismo ni zasluzili...
  • nada

    13.10.2011 19:32
    jedan je zivot
    Nekada davno gledala sam Crvenkapu u Pozoristu mladih, pre tridesetak godina sa radoscu sam vodila svoju decu da gledaju istu. Bojim se da cu svojim unucima morati sama da pravim predstavu o Crvenkapi, jer ono sto se danas prikazuje u toj ustanovi nije vredno pomena. Gradonacelnice, povedite svoju decu u Pozoriste, ona ce vam reci da li je doticni nezamenjiv, i sve ce vam biti jasno . Nastavite da pravite veliko spremanje u nasem gradu, potrebno nam je i verujte da cete uvek imati podrsku gradjana. Posle nas ostaju samo nasa dela i cist obraz. Nista ne nosimo sa sobom.
  • nada

    13.10.2011 18:44
    zelim da verujem u bolje sutra u ime pokoljenja
    Citava ova prica je tuzna i smesna da se desava i u nekoj drugoj drzavi , a ne kod nas u ovim smutnim vremenima kada se ljudi bore za opstanak, ponizeni , prevareni , bez posla , bez buducnosti, a mi slusamo budalastine o tamo nekim likovima koji nemaju ni kuceta, a zato imaju macke, ali nemaju problem kako da vaspitaju svoju decu. No ostaje nam da vaspitamo svoju, i da verujemo da se svet mora promeniti dok postoji bar jedan covek na ovoj planeti kome su neke stvari svete, postenje, ljubav , pozrtvovanje bar neke od pravih ljudskih vrednosti
  • www

    13.10.2011 17:07
    E da, zaboravih: kaže Đerić da je buku izazvao njegov protivkandidat. A zaboravio je da je buku izazvala njegova LAŽ! Čovek LAŽE, ali je uveren da će odlično raditi dva posla! Zanimljivo....
  • Sramota

    13.10.2011 15:49
    Sramota
    SRAMOTA!!
  • 13.10.2011 14:39
    Super, još dugo ćemo gledati poljske drame!
  • 13.10.2011 14:38
    e kad pravnik, advokat i evropejac kaze da trazi rupu u zakonu onda mi je jasno kolko je sati
  • super

    13.10.2011 13:52
    Sjajno!
    Dotični gospodin mi je krajnje antipatičan, ali ne mogu a da ne primetim nešto - ovo je već ko zna koja vest o njemu u prethodnih nekoliko dana. Ko ovo gura i zbog čega gura, pitanje je sad...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna